Feed

Feed

News

«2 αλήθειες & 1 ψέμα» από την Ogilvy για το FlexDrive της Autohellas Hertz!

07/02/2024
Αθήνα, 7/2/24 – Η νέα μας επικοινωνία για το FlexDrive της Autohellas Hertz , έχει κάτι το...
Read More
News

H Ogilvy και πάλι Advertising, Digital, Direct και PR Agency of the Year στα Ermis Awards

02/02/2024
Σαρωτική ήταν η επάνοδος της Ogilvy στα Ermis Awards.
Read More
News

Ogilvy & Toyota: Dealers Incentive – B2B Program

01/02/2024
Αθήνα 1/2/24 – Η Ogilvy, σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς, σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία ένα...
Read More
Insights

Social Media Trends 2024

31/01/2024
Το 2024 σηματοδοτεί την 30 ή επέτειο από τότε που ο Ιταλός Ρομπέρτο ​​Μπάτζιο έχασε, από τα 11...
Read More
News

Ogilvy: Η νέα καμπάνια για τον ΓΕΡΜΑΝΟ, που κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη.

22/01/2024
Αθήνα, 18/01/24 - Μία νέα γκάμα προϊόντων, που ήρθε για να κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη,...
Read More
News

Μία TikTok σειρά για την Eurobank από την Ogilvy!

17/01/2024
Η Eurobank γίνεται η πρώτη ελληνική τράπεζα στο TikTok, με μία νέα σειρά από την Ogilvy! Αθήνα, 17/...
Read More
News

Ogilvy και Lacta μάς καλούν να βρούμε ξανά την τρυφερότητα που έχουμε ξεχάσει.

08/01/2024
Η νέα καμπάνια Lacta γεμίζει την καρδιά μας με αγάπη, μέσα από ένα ταξίδι αναμνήσεων. Αθήνα, 8/1/24...
Read More
News

Δωροαποστολή εξετελέσθη!

18/12/2023
Μια ταινία για τη χαρά των χριστουγεννιάτικων δώρων από την Ogilvy για την Eurobank. Αθήνα, 18/12/...
Read More
Insights

Holiday Shopping Made Easy: Ο απαραίτητος οδηγός της Ogilvy για τις seasonal περιόδους

15/12/2023
Η περίοδος των εορτών, αλλά και των χειμερινών εκπτώσεων που οδηγούν στο περίφημο seasonal shopping...
Read More
News

Ogilvy και COSMOTE μάς παρουσιάζουν μια σύνδεση που ξεπερνάει κάθε άλλη.

14/12/2023
Νέα χριστουγεννιάτικη καμπάνια COSMOTE. Αθήνα, 14/12/23 – Υπάρχει μια σύνδεση που, όσο και αν...
Read More

Social Media Trends 2024

Wednesday 31 January, 2024
by Nikolaos Tsakonas

Το 2024 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από τότε που ο Ιταλός Ρομπέρτο ​​Μπάτζιο έχασε, από τα 11 μέτρα, ένα πέναλτι εναντίον της Βραζιλίας στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της εκδήλωσης, οι Αμερικανοί διοργανωτές έβαλαν την τραγουδίστρια Νταϊάνα Ρος να εκτελέσει ένα προσχεδιασμένο πέναλτι και η ίδια απέτυχε παταγωδώς. Εκείνη η χρονική στιγμή ήταν μία "βόμβα" που έσκασε στα παραδοσιακά μέσα της εποχής. Φανταστείτε τα social και τα memes τότε να είχαν την δυναμική του σήμερα.

Γρήγορη μετάβαση στο τώρα. Ο τρόπος που διαμορφώνεται η κουλτούρα πλέον έχει αλλάξει. Τα Social επέτρεψαν την ανάδυση ενός πιο αποκεντρωμένου τρόπου δημιουργίας των τάσεων, από κάτω προς τα πάνω, με αφορμή το τί συμβαίνει γύρω μας. Και ο ρυθμός, η ταχύτητα και η επιδραστική δύναμη των κοινωνικών δικτύων αναδιαμορφώνουν τον κόσμο μας, επιτρέποντας την εμφάνιση sub-cultures και μετατοπίζοντας τη δύναμη στους καταναλωτές και τις κοινότητες.

Αυτό είναι ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο δεν υπάρχει μία, κύρια, εύκολα κατανοητή, mainstream κουλτούρα. Για να κερδίσουν την προσοχή των χρηστών και να συνδεθούν σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι μάρκες πρέπει να δημιουργούν περιεχόμενο και να αλληλοεπιδρούν με τους fans, με γνώμονα την ενσυναίσθηση, όπως ποτέ άλλοτε. Τα brands πρέπει όχι μόνο να λαμβάνουν δράση αφουγκραζόμενα τι συμβαίνει στην εποχή μας, αλλά και να την αγκαλιάζουν, μερικές δε φορές να την οδηγούν. Το 2024, η επιτυχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εδράζεται σε αυτήν την πολιτιστική ενσωμάτωση.

Κι ας αναλογιστούμε ήδη τις μεγάλες εξελίξεις που συμβαίνουν στον κόσμο, για να κατανοήσουμε και το κλίμα στα κοινωνικά μέσα. Ο μισός πλανήτης παρακολουθεί τις κρίσιμες εκλογές που θα έχουν καθοριστικές επιπτώσεις για τη δημοκρατία, μοιράζεται τις συνεχείς ανησυχίες του για το κλίμα, ανακατευθύνει την σκέψη του με αφορμή τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, και, εν μέσω όλων, λαχταρά περισσότερη ατομικότητα. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι πλατφόρμες παλεύουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη προσοχής από τους χρήστες, τις ανάγκες διαφοροποίησης της μίας από την άλλη, την επανάσταση που επιφέρει η Tεχνητή Nοημοσύνη, και τις διαφημιστικές πιέσεις. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Οι εδραιωμένες social πλατφόρμες περνούν μία κρίση μέσης ηλικίας. Σκεφτείτε μόνο ότι το Facebook (νυν Meta) κλείνει τα 20 χρόνια του φέτος.

Για το report αυτό, αξιολογήσαμε τις πιο σημαντικές εξελίξεις στο μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2023 και, στη συνέχεια, εξετάσαμε το μέλλον μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο για το 2024, εκτός από ένα πράγμα: το ότι θα υπάρξει σημαντική αβεβαιότητα!

Με την σειρά μας, προσδιορίσαμε 10 επιμέρους τάσεις που εντάσσονται σε αυτή τη μεγαλύτερη στροφή προς ένα culture-first social σκηνικό. Αξιοποιήσαμε τα ταλέντα της Ogilvy σε διαφορετικά τμήματα, γραφεία και αγορές. Επιπλέον, εμβαθύναμε σε δεδομένα καμπανιών και ήπιαμε έναν (εικονικό) καφέ με μερικούς από τους πελάτες της Ogilvy για να κατανοήσουμε καλύτερα τί κινείται και αλλάζει στις βιομηχανίες τους, αλλά και τελικά στην ευρύτερη εικόνα των social media του αύριο.

Κατεβάστε εδώ το report "Social Media Trends 2024: Η κουλτούρα επαναπροσδιορίζει τα brands στα social".