Feed

Feed

News

«2 αλήθειες & 1 ψέμα» από την Ogilvy για το FlexDrive της Autohellas Hertz!

07/02/2024
Αθήνα, 7/2/24 – Η νέα μας επικοινωνία για το FlexDrive της Autohellas Hertz , έχει κάτι το...
Read More
News

H Ogilvy και πάλι Advertising, Digital, Direct και PR Agency of the Year στα Ermis Awards

02/02/2024
Σαρωτική ήταν η επάνοδος της Ogilvy στα Ermis Awards.
Read More
News

Ogilvy & Toyota: Dealers Incentive – B2B Program

01/02/2024
Αθήνα 1/2/24 – Η Ogilvy, σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς, σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία ένα...
Read More
Insights

Social Media Trends 2024

31/01/2024
Το 2024 σηματοδοτεί την 30 ή επέτειο από τότε που ο Ιταλός Ρομπέρτο ​​Μπάτζιο έχασε, από τα 11...
Read More
News

Ogilvy: Η νέα καμπάνια για τον ΓΕΡΜΑΝΟ, που κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη.

22/01/2024
Αθήνα, 18/01/24 - Μία νέα γκάμα προϊόντων, που ήρθε για να κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη,...
Read More
News

Μία TikTok σειρά για την Eurobank από την Ogilvy!

17/01/2024
Η Eurobank γίνεται η πρώτη ελληνική τράπεζα στο TikTok, με μία νέα σειρά από την Ogilvy! Αθήνα, 17/...
Read More
News

Ogilvy και Lacta μάς καλούν να βρούμε ξανά την τρυφερότητα που έχουμε ξεχάσει.

08/01/2024
Η νέα καμπάνια Lacta γεμίζει την καρδιά μας με αγάπη, μέσα από ένα ταξίδι αναμνήσεων. Αθήνα, 8/1/24...
Read More
News

Δωροαποστολή εξετελέσθη!

18/12/2023
Μια ταινία για τη χαρά των χριστουγεννιάτικων δώρων από την Ogilvy για την Eurobank. Αθήνα, 18/12/...
Read More
Insights

Holiday Shopping Made Easy: Ο απαραίτητος οδηγός της Ogilvy για τις seasonal περιόδους

15/12/2023
Η περίοδος των εορτών, αλλά και των χειμερινών εκπτώσεων που οδηγούν στο περίφημο seasonal shopping...
Read More
News

Ogilvy και COSMOTE μάς παρουσιάζουν μια σύνδεση που ξεπερνάει κάθε άλλη.

14/12/2023
Νέα χριστουγεννιάτικη καμπάνια COSMOTE. Αθήνα, 14/12/23 – Υπάρχει μια σύνδεση που, όσο και αν...
Read More

Έξι νέες σημαντικές τάσεις στο Influencer Marketing αποκαλύπτει το νέο report της Ogilvy

Tuesday 28 November, 2023
by Nikolaos Tsakonas

Έξι νέες τάσεις που έρχονται το 2024 για να μετασχηματίσουν το Influencer Marketing παρουσιάζονται στο νέο report που δημοσιεύει η Ogilvy. Το report περιέχει, επίσης, ευρήματα που θα βοηθήσουν τα brands να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από την αγορά δημιουργών περιεχομένου, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.  

Οι influencers πλέον δεν λειτουργούν συμπληρωματικά στις διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής των brands. Αυτή η συνθήκη, δημιουργεί νέες προκλήσεις για τις μάρκες που καλούνται, πλέον, να σκέφτονται πιο τολμηρά και να χτίζουν ακόμα πιο ισχυρές σχέσεις με τους δημιουργούς περιεχομένου, ξεπερνώντας τα υφιστάμενα μοντέλα συνεργασίας.

Για τη δημιουργία του report συνεργάστηκαν έξι ομάδες ειδικών από το παγκόσμιο δίκτυο της Ogilvy, υπό την καθοδήγηση του Global Head of Influence της Ogilvy, Rahul Titus, για να αναδείξουν και να εμβαθύνουν στις ακόλουθες έξι τάσεις:

Η χρονιά του αθλητισμού

Το 2024, η πολιτιστική επίδραση του αθλητισμού δεν θα προέρχεται μόνο από τα τεκταινόμενα στα γήπεδα, αλλά και από όσα συμβαίνουν εκτός αυτών: Από τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, για πρώτη φορά στο TikTok, έως τον αυξανόμενο ενθουσιασμό για τη ζωή αθλητών – αστέρων. Πρόσφατα, η δημοσιοποίηση της σχέσης της Taylor Swift με τον Travis Kelce, παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αύξησε κατά 1,6 εκατομμύρια τους followers του Travis στο Instagram.

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί νέες υπερ-προσωποποιημένες εμπειρίες

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει ακόμα περισσότερο τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το Influence. Η ανάπτυξη virtual διδύμων των influencers μας επιτρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε παθητικά τα όσα δημοσιεύουν, αλλά να αλληλοεπιδρούμε μαζί τους μέσα από υπερ-προσωποποιημένες ψηφιακές διαδράσεις που έμοιαζαν αδύνατες μέχρι πρόσφατα.

H δύναμη του ήχου στην υπηρεσία του influence

Το viral ντουέτο της Christina Aguilera και του Latto «hip-hopera» είχε πενταπλάσιες αναφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, σε σχέση με το original κομμάτι της Katy Perry που κυκλοφόρησε πέρυσι. Το 2024 θα δούμε ηχητικές και οπτικές ταυτότητες να αλληλοσυμπληρώνονται για να ενισχύσουν τα προφίλ των influencers και να αυξήσουν το share of voice για brands και επιχειρήσεις.

Βιωσιμότητα και Influence

Η σημασία του να επηρεάζεις ένα καλύτερο αύριο συνεχίζει να επιδρά στο περιεχόμενο των Influencers. Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον όπου ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες αντιμετωπίζονται κριτικά από τους πολίτες για τις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις ή ισχυρισμούς, το 84% των influencers διστάζουν να μοιραστούν περιεχόμενο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, φοβούμενοι ότι μπορεί να κατηγορηθούν για greenwashing.

Εργαζόμενοι ως υποστηρικτές

Η φωνή των εργαζομένων έχει πλέον ολοένα και μεγαλύτερη επίδραση στα εξωτερικά κοινά μίας επιχείρησης. Σχεδόν εννέα στα δέκα διευθυντικά στελέχη marketing (89%) αναγνωρίζουν τα οφέλη του θετικού περιεχομένου που δημοσιεύουν οι εργαζόμενοι για τους εργοδότες τους, σε πλατφόρμες όπως το LinkedIn. Το 2024, περισσότερες B2C επιχειρήσεις θα κεφαλοποιήσουν τη θετική επιρροή που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοί τους στους καταναλωτές.

Από τη δευτερεύουσα στην κύρια οθόνη

Το livestreaming, σε όλο το φάσμα των Social Media, συνεχίζει να αποτελεί κύριο μέσο προώθησης. Το 66% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι το livestreaming από δημιουργούς έχει καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) σε σχέση με τις παραδοσιακές διαφημίσεις. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά, παρατηρείται ότι η Gen Z κάνει χριστουγεννιάτικες αγορές στο TikTok. Οι Influencers μπορούν να βρίσκουν νέες ευκαιρίες εσόδων στο livestreaming έναντι των παραδοσιακών συνδρομητικών μοντέλων, καθώς περισσότερες livestreaming πλατφόρμες ενσωματώνουν δυνατότητες αγοράς και συστήματα πληρωμής.

Με αφορμή τη δημοσίευση του report, η Βίκυ ΦίληHead of Influence της Ogilvy Greece, δήλωσε: «Στην Ogilvy, είμαστε υπερήφανοι γιατί μπορούμε να μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας τη γνώση και τα insights που παράγει το δίκτυό μας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νέο report της Ogilvy δείχνει ότι το influence είναι το βασικό κανάλι της επόμενης ημέρας στο marketing. Επίσης, αναδεικνύει τάσεις και περιοχές που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους επαγγελματίες να σχεδιάσουν στρατηγικές influence, όχι μόνο για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα και την επίδραση των brands, αλλά και για να πετύχουν επιχειρηματικά αποτελέσματα.»

Διαβάστε το νέο report της Ogilvy, εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Βίκυ Φίλη

Τηλ.: 210 66 60 457

E-mail: vicky.fili@ogilvy.com  

Website: www.ogilvy.gr

Ακολουθήστε μας στα social media

Facebook: https://www.facebook.com/OgilvyGreece/

Instagram: https://www.instagram.com/ogilvygreece/

Twitter: https://twitter.com/OgilvyGreece

YouTube: https://www.youtube.com/OgilvyGreece

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ogilvygreece/

TikTok: https://www.tiktok.com/@ogilvygreece

Σχετικά με την Ogilvy  

Η Ogilvy στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερους από 300 κορυφαίους επαγγελματίες της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Με πάνω από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, είναι η πιο σημαντική και αναγνωρισμένη εταιρεία επικοινωνίας της χώρας με τις περισσότερες διακρίσεις και βραβεία στο εξωτερικό. Πέραν των 1276 Βραβείων Ermis και 63 Βραβείων Effie στην Ελλάδα, η Ogilvy έχει κατακτήσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων 8 Cannes Lions, 2 Clio Awards, 1 One Show Pencil, 1 D&AD Pencil, 7 London International Awards, 2 Webby Awards, κ.α. 

Οι εξειδικεύσεις της καλύπτουν ολιστικά τις σύγχρονες ανάγκες της επικοινωνίας και του modern marketing: Brand Strategy, Advertising, Experience, Public Relations, Activation & Shopper Marketing, Social & Performance Marketing, Health και Branded Entertainment.    

We inspire brands and people to impact the world.” Αυτό είναι το όραμα της εταιρείας και ο λόγος που τα brands διαχρονικά εμπιστεύονται την Ogilvy. Μέσα από τις συνεργασίες με τους πελάτες της, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες των ανθρώπων και της αξίας που παράγουν τα brands και οι εταιρείες, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στον πλανήτη, την κοινωνία και το business των πελατών της.      

Η Ogilvy υπάρχει “TO BE THE BEST CREATIVE PLATFORM AND PARTNER FOR GROWTH ON THE PLANET.” Αυτό ακολουθεί καθημερινά η ομάδα της Ogilvy, αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλες ιδέες φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα στους πελάτες και τα brands.