Feed

Feed

News

H πρώτη καμπάνια της Ogilvy για το νέο DEPON Plus, σε συνεργασία με τις εταιρίες BIAN & ΒΙΑΝΕΞ, του ομίλου Γιαννακόπουλου.

20/05/2022
Αθήνα 19/05/2022 - Με την προσθήκη του νέου DEPON Plus, οι κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του...
Read More
News

Νέα επικοινωνία από την Ogilvy για τo Tonotil Plus των εταιριών ΒΙΑΝ & ΒΙΑΝΕΞ, του ομίλου Γιαννακόπουλου.

20/05/2022
Αθήνα 20/05/2022 - Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα καμπάνια της Ogilvy για το Tonotil Plus. Ένα προϊόν...
Read More
News

Το μιούζικαλ συναντά τη διαφήμιση στη νέα επικοινωνία της Ogilvy για την COSMOTE

20/05/2022
H COSMOTE αλλάζει τα δεδομένα στην επικοινωνία και η Ogilvy δημιουργεί ένα αληθινό μιούζικαλ για να...
Read More
News

Νέα επικοινωνία από την Ogilvy για την επέκταση του δικτύου COSMOTE Fiber στα 2/3 της Ελλάδας!

29/04/2022
Αθήνα 29/04/2022 - Ένα μεγάλο έργο ξεκίνησε και στη νέα καμπάνια της COSMOTE από την Ogilvy, μας...
Read More
News

Webby Award winner ξανά η Ogilvy Greece με τη Lacta

27/04/2022
Η μικρού μήκους ταινία της Lacta «Μη με αφήσεις ποτέ» που δημιούργησε η Ogilvy, συγκλονίζοντας την...
Read More
Insights

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία: επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο δουλειάς

26/04/2022
Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) ως « Παγκόσμια Ημέρα για την...
Read More
News

Τα αναπτυξιακά προγράμματα γίνονται… απλά. Η νέα καμπάνια της Ogilvy για τη Eurobank.

19/04/2022
Όλοι οι επιχειρηματίες ξέρουν τι χρειάζεται η επιχείρησή τους για ν’ αναπτυχθεί αλλά ίσως να μη...
Read More
News

H Ogilvy Greece επίσημος Yahoo DSP partner

13/04/2022
Η βραβευμένη omnichannel πλατφόρμα ενισχύει τις διαφημιστικές δυνατότητες της εταιρίας Αθήνα, 13/04...
Read More
Insights

The Behavioral Science Annual 2022

06/04/2022
Σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται σε όλους τους τομείς, υπάρχει μια ομάδα που αξιοποιώντας...
Read More

Ο Πρόεδρος της Ogilvy EMEA Paul O'Donnell ανακοινώνει τη συνταξιοδότησή του, βάζοντας επίλογο σε μια διακεκριμένη καριέρα τεσσάρων δεκαετιών στην Ogilvy

Wednesday 11 May, 2022
by Nikolaos Tsakonas

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ4 ΜΑΪΟΥ 2022 — Η Ogilvy ανακοίνωσε σήμερα, ότι ο Paul O'Donnell, Πρόεδρος της Ogilvy EMEA, θα συνταξιοδοτηθεί μετά από 37 χρόνια στην εταιρία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο O'Donnell κατείχε μια σειρά από ηγετικές θέσεις ανά τον κόσμο. 

«Ήταν τιμή μου που κατά τη διάρκεια της καριέρας μου συνεργάστηκα με χιλιάδες συναδέλφους, αλλά και πελάτες της Ogilvy σε όλο τον κόσμο.  Ήταν μια εμπειρία πλούσια που μου προσέφερε πολλά και κατά την οποία ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, συνεισφέροντας στο να αναπτυχθούν  brands και επιχειρήσεις, σχεδόν σε κάθε αγορά που μπορείτε να φανταστείτε», είπε ο O'Donnell. «Η μεγάλη διάρκεια της καριέρας μου οφείλεται σε δύο πράγματα: στη συνεργασία μου με σπουδαίους ανθρώπους και στη διαφορετικότητα των ρόλων που αναλάμβανα. Πλέον είμαι υπερήφανος που αφήνω πίσω μου μια ομάδα υψηλής ειδίκευσης και εμπειρίας, η οποία οδηγεί την Ogilvy μπροστά, καθώς βγαίνουμε από την πανδημία του Covid-19 και ήδη βιώνουμε σημαντική ανάπτυξη υπό την ηγεσία τους», πρόσθεσε. 

Ο Andy Main, Global Chief Executive Officer της Ogilvy, δήλωσε: «Η καριέρα του Paul, που μετράει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, έχει το χαρακτηριστικό της επανεφεύρεσης. Προκαλούσε σταδιακά τον εαυτό του αλλά και τις ομάδες γύρω του να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών μας και να προωθήσουν την Ogilvy. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Paul για την ηγεσία, το πάθος και την αφοσίωσή του στην εταιρία, τους πελάτες και τους ανθρώπους μας. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο καθώς ξεκινάει αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο της ζωής του».

Ο O'Donnell εντάχθηκε στο δυναμικό της Ogilvy το 1985, μετά την απόκτηση του πτυχίου BA (Hons) στις Πολιτικές Επιστήμες, του Πανεπιστήμιου του Hull. Η καριέρα του ξεκίνησε στο τηλεμάρκετινγκ και το account management, πριν η εξέλιξή του στην ιεραρχία του επιτρέψει να συμβάλλει στην ίδρυση του τμήματος Planning στο Λονδίνο. Στη συνέχεια κατείχε σημαντικές θέσεις στην Τζακάρτα, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, όπου πέρασε τρία χρόνια ως Πρόεδρος της Asia-Pacific. Οι ικανότητες του O'Donnell, τόσο ως marketer όσο και ως business leader, ήταν εμφανείς από νωρίς. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος στη Σιγκαπούρη, κατάφερε να γίνει η τοπική Ogilvy ένα από τα πιο δημιουργικά και βραβευμένα γραφεία του παγκόσμιου δίκτυου, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.  

Ήταν από τα βασικά μέλη της ομάδας που δημιούργησε την OgilvyOne, έχοντας την ευθύνη τόσο για το σχεδιασμό του brand, όσο και για την ταυτότητα του νέου agency. Το 1998 ανέλαβε Executive Vice President, International Development Director της OgilvyOne Worldwide, όπου πραγματοποίησε περισσότερες από 20 συγχωνεύσεις και εξαγορές. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη θέση του CEO της Ogilvy στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ηγήθηκε μιας ομάδας που σημείωσε για πέντε συνεχόμενα έτη διψήφια νούμερα ανάπτυξης. Το 2014, ο O'Donnell κατέκτησε τη θέση του CEO της Ogilvy EMEA, και το 2021 έγινε Πρόεδρος. Υπό αυτή την ιδιότητα ηγήθηκε του έργου για την ενοποίηση όλων των δραστηριοτήτων της Ogilvy στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εμπειρία του O'Donnell στον κλάδο εκτείνεται πολύ πέρα από τη Διαφήμιση, στο Digital Marketing, το CRM,  τα Data, τις Δημόσιες Σχέσεις και πολλά άλλα. Διοχέτευσε όλη αυτή την ευρεία εμπειρία του στον ρόλο του στην Παγκόσμια Εκτελεστική Επιτροπή της Ogilvy, την οποία υπηρετεί από το 2014. Είναι Μέλος του Institute of Data & Marketing (IDM), όντας ένας από τους πρώτους συμμετέχοντες στο Δίπλωμα BDMA. Είναι κάτοχος του INSEAD Diploma in Consulting and Coaching for Change και μεταπτυχιακού τίτλου από το HEC του Παρισιού.

Ο O'Donnell δραστηριοποιήθηκε επίσης σε κλάδους πέρα από την Ogilvy. Υπηρέτησε ως Trustee του IDM, βοηθώντας την επιτυχή συγχώνευσή του με την DMA και τη δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού Data & Direct Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος του International Advertising Association, UK Chapter. Αυτή τη στιγμή είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οργανισμών Επικοινωνίας, καθώς και Διευθυντής της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιχειρήσεων.

Μετά την Ogilvy, σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ιστιοπλοΐα, το σκι και το τένις. Θα αναπτύξει επίσης περαιτέρω το ενδιαφέρον του για το κρασί, σπουδάζοντας για το WSET Diploma και ξεκινώντας μια εξειδικευμένη επιχείρηση σχετικά με Sherry Wines. Τέλος, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα μικρό χαρτοφυλάκιο non-Executive και mentoring roles.  

 

About Ogilvy 

Ogilvy inspires brands and people to impact the world. We have been creating iconic, culture-changing, value-driving ideas for clients since David Ogilvy founded the company in 1948. We continue building on that rich legacy through our borderless creativity—operating, innovating, and creating at the intersection of talent and capabilities. Our experts in Advertising, Experience, Public Relations, Health, and Consulting work fluidly across 131 offices in 93 countries to bring forth world-class creative solutions for our clients. Ogilvy is a WPP company (NASDAQ: WPPGY). For more information, visit Ogilvy.com, and follow us on  LinkedIn, Twitter, Instagram, and Facebook.    

Media Contacts:  Joanna Oosthuizen / joanna.oosthuizen@ogilvy.com