Feed

Feed

News

Η νέα καμπάνια της Ogilvy για την Anytime έχει πολύ δράμα.

31/05/2023
Η ασφάλισή σου, όχι. Αθήνα 31/5/23 – Η ασφάλιση, ενώ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν πρέπει να...
Read More
News

Η νέα καμπάνια ΕΟΤ & AEGEAN από την Ogilvy μας προσκαλεί να κάνουμε Share όσα είναι Rare.

30/05/2023
Η Ελλάδα έχει πολλά ακόμα να μοιραστεί και η νέα καμπάνια που δημιούργησε η Ogilvy κάνει την αρχή...
Read More
News

H Ogilvy σε συνεργασία με την ZeniΘ και τον Παναθηναϊκό για μία επιτυχημένη καμπάνια Performance Marketing

16/05/2023
Η performance ομάδα της Ogilvy σχεδίασε για την ZeniΘ τη digital στρατηγική για τον μεγάλο...
Read More
News

Η νέα καμπάνια για το COSMOTE CHRONOS App είναι τόσο μπροστά που μας πάει πίσω, στο παρελθόν.

12/05/2023
Αθήνα 11/5/2023 - Όλοι μιλάνε για την τεχνητή νοημοσύνη και για το πόσα πολλά μπορεί να κάνει για...
Read More
News

Η καρδιά σου, στην καρδιά της νέας επικοινωνίας της Ogilvy, για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

08/05/2023
Μια 360 καμπάνια για την υγεία της καρδιάς που τα έχει όλα, από έναν χωρισμό μέχρι γόβες και ψητά...
Read More
News

Η Performance ομάδα της Ogilvy αναλαμβάνει την Search Engine Optimization (SEO) στρατηγική για την Autohellas Hertz

08/05/2023
Αθήνα, 8/5/2023 - Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχώρησαν η Autohellas Hertz με την Ogilvy, με...
Read More
News

Eurobank Business Banking Τουρισμός 2023 με νέα Performance Marketing καμπάνια από την Ogilvy.

04/05/2023
Την Performance Marketing στρατηγική της νέας καμπάνιας για το πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός...
Read More
News

Η Ogilvy «σέρβιρε » τη νέα επικοινωνία της AEGEAN για το Economy Class menu της.

20/04/2023
Αθήνα 20/04/23 – Η AEGEAN , με το service της και τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει,...
Read More
News

Νέα επικοινωνία από την Ogilvy για το Πρόγραμμα «Σπίτι μου» για νέους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την Eurobank

04/04/2023
Αθήνα 4/4/23 - Η νέα καμπάνια της Ogilvy για το πρόγραμμα « Σπίτι μου » για νέους είναι στον αέρα...
Read More

CES 2022 Recap: Οι τεχνολογικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν

Friday 14 January, 2022
by Nikolaos Tsakonas

Από το 1967 και για κάθε χρόνο, εδώ και 54 έτη, μικρότερες και μεγάλες επιχειρήσεις δίνουν ραντεβού στην μεγαλύτερη τεχνολογική γιορτή καινοτομίας στον κόσμο, την Consumer Electronics Show, στο Las Vegas Convention Center. Πολλοί χαρακτηρίζουν την CES ως το πιο tech influential event που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων που θέλουν να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και τις τελευταίες τεχνολογίες στον κλάδο των consumer electronics. Δεν είναι λίγοι οι φανατικοί της τεχνολογίας που ταξιδεύουν στον εκθεσιακό χώρο ή παρακολουθούν LIVE τις ανακοινώσεις των πιο πρωτότυπων προϊόντων και ευρεσιτεχνιών που μπορεί ακόμα να παράγονται και να μην βρίσκονται καν σε άμεση κυκλοφορία για το καταναλωτικό κοινό, δίνουν όμως τις τάσεις για το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς του εμπορίου. 

Η φετινή CES ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεαστεί από την πανδημία και πολλές εταιρίες ακύρωσαν την δια ζώσης παρουσία τους στην έκθεση λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Omicron της COVID-19, ανάμεσά τους και η General Motors, η BMW, η Daimler, η Amazon, η Meta, η Waymo, η IBM, η Mitsubishi, η Mercedes-Benz, η HP, η Nikon, η Volvo, και η Google. Παρόλα αυτά, από τις 5 έως και τις 7 Ιανουαρίου, περισσότερες από 2.000 εταιρίες παρουσίασαν διαδικτυακά τα πιο καινοτόμα προϊόντα τους. Και τι δεν είδαμε; Συστήματα οικιακού αυτοματισμού, απολυμαντικές συσκευές για την πανδημία, αθλητικούς εξοπλισμούς επόμενης γενιάς και τεχνολογικές υπηρεσίες υγείας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρότυπα διαλειτουργικότητας, φορητά ρομπότ, νέα έξυπνα κινητά και gadgets, πρωτοποριακές οθόνες με διαδραστική εμπειρία θέασης, και φυσικά τα πιο φουτουριστικά μοντέλα αυτοκινήτων που έχει γίνει συνήθεια να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ας δούμε τις 5 κυριότερες τάσεις που αναδείχθηκαν με τα προϊόντα των εταιριών που εντυπωσίασαν τεχνολογικούς συντάκτες και virtual επισκέπτες.    

1. Matter Connectivity & Smart Home Lifestyle  

Ο τομέας των «έξυπνων σπιτιών» (Smart Home) αποτελεί μία από τις κυριότερες πραγματικότητες της τελευταίας 5ετίας, με ολοένα και περισσότερα συστήματα αυτοματοποίησης της οικιακής εσωτερικής και εξωτερικής καθημερινότητας (πόρτες, φωτισμός, κλιματισμός και θερμοστάτες, κλπ.). Μέσα από ανανεωμένες συσκευές και ένα προηγμένο επικοινωνιακό δίκτυο, πολλές εργασίες γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού και σε αυτό θα βοηθήσει πολύ το Matter, το αναδυόμενο πρότυπο οικιακής διαλειτουργικότητας που επιτρέπει την επικοινωνία διαφορετικών οικοσυστημάτων (πχ., προϊόντα της Google μέσω Siri ή Apple Homekit μέσω Alexa). Στην CES 2022, το εν λόγω λογισμικό συζητήθηκε ιδιαίτερα και ήδη τα Apple Homekit, Google Home, Samsung SmartThings και Amazon αγόρασαν το έξυπνο οικιακό κέντρο για να κάνουν την ζωή των καταναλωτών τους περισσότερο εύκολη. Η Samsung ανακοίνωσε παράλληλα ότι το λογισμικό SmartThings Hub θα προσφέρει συνδεσιμότητα και έλεγχο σε επιλεγμένα μοντέλα Samsung smart TVs, Smart Monitors και ψυγεία Family Hub, για να μπορούν οι καταναλωτές να δημιουργήσουν το συνδεδεμένο σπίτι των ονείρων τους.   

2. Metaverse, NFTs & VR Gaming  

Ο κόσμος του «Μετασύμπαντος» κυριαρχεί και προσελκύει το ενδιαφέρον καταναλωτών και brands που γοητεύονται και επιχειρούν να εξερευνήσουν. Ο Steve Koenig, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA), δήλωσε ότι «αρχίζουμε να μιλάμε για το metaverse, με τον ίδιο τρόπο που κάποτε μιλούσαμε για το διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τότε ήταν αδύνατο να φανταστούμε τα πράγματα που θα κάναμε στο διαδίκτυο. Νομίζω πως σήμερα το ίδιο ισχύει και με το Metaverse.» Εταιρίες που συμμετείχαν αποκάλυψαν μία ποικιλία από virtual reality (VR) και augmented reality (AR) headsets, όπως η HTC και η Panasonic, ενώ smart γυαλιά από τη Vuzix και την TLC θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος, σε μία αγορά που προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 67.9% μέχρι το 2025. Στον χώρο του Metaverse επίσης μπαίνει και η P&G μέσω της BeautySphere, μίας πλατφόρμας με εικονικά panels γύρω από θέματα ομορφιάς, προϊοντικά displays, και immersive εμπειρίες experiences, όπως αυτή στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Kew, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα φυσικά συστατικά και να κερδίζουν ένα πραγματικό δέντρο που θα φυτεύεται στο Μεξικό. Η Shiftall από την Ιαπωνία έδειξε τη συσκευή PebbleFeel που δένεται στην πλάτη και επιτρέπει στον χρήστη να αισθανθεί τη θερμοκρασία του virtual κόσμου που περιηγείται. Η Samsung, τέλος, ανακοίνωσε τα εγκαίνια του νέου εμβληματικού καταστήματός της στην Decentraland (MANA), με την ονομασία "Samsung 837X", όπου οι θαυμαστές της μάρκας θα ολοκληρώνουν αποστολές στα "Connected Theatre" και "Sustainable Forest", με στόχο να κερδίσουν σήματα 837X σε μορφή NFTs. Η ίδια εταιρία θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να αναζητούν και εμφανίζουν τα NFTs τους στις μεγάλες οθόνες τους.    

3. Mobility & Connected EV  

Όσο έκθεση τεχνολογίας η CES, άλλο τόσο και έκθεση αυτοκινήτου και το φετινό ραντεβού έφερε high-tech ιδέες και σύγχρονα μοντέλα στην κυρίαρχη πλέον ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία. Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό pickup Silverado της General Motors με εμβέλεια τα 650 χλμ., το F-150 Lightning της Ford με ήδη 200.000 προπαραγγελίες, το Cybertruck της κορυφαίας Tesla, το αυτόνομο τρακτέρ μάρκας John Deere που οργώνει και θερίζει μέσω smartphone, το Vision EQXX της Mercedes με αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων και το Vision-S 02 SUV που έρχεται από τη Sony που μπαίνει κι αυτή στον χώρο του EV με την σειρά της, συνθέτουν την ισχυρή λίστα των εντυπώσεων. Σημαντική όμως ήταν και η έμφαση που δόθηκε στις τεχνολογίες της εσωτερικής εμπειρίας στην οδήγηση με την BMW και την Amazon να συνεργάζονται για ένα 31-inch monitor με Fire TV, την Volvo να ανακοινώνει Google Assistant λειτουργικότητα και την Motorola να παρουσιάζει σε συνεργασία με την Google έναν wireless αντάπτορα για Android Auto™. Η Renault εξύμνησε τις αρετές ενός λογισμικού που βασίζεται στο cloud, ανακοινώνοντας την R&D συνεργασία της με την αμερικανική Qualcomm που, μπορεί να την γνωρίσαμε από smartphone chips, αλλά τώρα κάνει πάταγο στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας τροφοδοτώντας όλο και πιο περίπλοκες οθόνες ταμπλό και άλλες τεχνολογίες αυτοκινήτου. Τέλος, η Τoyota Boshoku δίνοντας έμφαση στο mobility, παρουσίασε in-cabin seating λύσεις στα ΜΧ221, ΜΟΟΧ και ΜΧ191, αναδεικνύοντας τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και την αυτόνομη οδήγηση του μέλλοντος.  

4. Healthcare Tech  

Η πανδημία από την μία και η στροφή όλo και περισσότερο ανθρώπων σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ευεξίας, δεν θα μπορούσαν να μην απασχολήσουν την CES 2022. Η Abbott παρουσίασε μία νέα “bio-wearable” σειρά, ειδικά σχεδιασμένη για να ανιχνεύει σημαντικές τιμές στο σώμα και να δίνει στον χρήστη μεγαλύτερο έλεγχο στην συμπεριφορά του. Η L'Oréal, μετά από 7 χρόνια έρευνας, παρουσίασε στην δημοσιότητα το Colorsonic, μία συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι και αναμειγνύει το χρώμα στην τρίχα επιτυγχάνοντας ομοιόμορφη εφαρμογή μέσα σε 5 λεπτά. Η Merck ανακοίνωσε επένδυση €3 δις. για προγράμματα καινοτομίας του Electronics business της μέχρι το 2025, ενώ στο booth της παρουσιάστηκε η εμπειρία της eyrise® Dynamic Liquid Crystal Glazing, όπου μέσω έξυπνων υαλοπινάκων ενθαρρύνεται η αίσθηση ευεξίας με το κλείσιμο απλώς του ματιού και μεγιστοποιούνται παράλληλα τα πλήρη οφέλη του φυσικού φωτός. Οι ατέλειωτες ώρες στα video-calls τα περασμένα δύο έτη αύξησαν την προσοχή όλων προς το δέρμα τους και εταιρίες έδειξαν λύσεις μέτρησης της ελαστικότητας και ενυδάτωσης μέσω AI αλγορίθμων. Μία συσκευή, η VivaWarm, λειτουργεί πλέον ως ανιχνευτής της COVID-19 μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα και προσφέρει ανακούφιση σε όσους ανησυχούν. Η εταιρεία Sengled με έδρα την Σαγκάη λάνσαρε λαμπτήρες με τεχνολογία βιομετρικών μετρήσεων που μπορούν να ελέγχουν ασθενείς πεσμένους στο πάτωμα χάρη σε έναν συνδυασμό τεχνολογίας ραντάρ και τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά είδαμε και ρομπότ που παρακολουθούν ασθενείς και ηλικιωμένους που χρήζουν παρακολούθησης αν είναι καλά, στέλνοντας ειδοποιήσεις στους κατόχους.

5. Sustainable Manufacturing

Είναι ξεκάθαρο ότι οι καταναλωτές απαιτούν πλέον βιώσιμα προϊόντα και οι ανησυχίες τους για το περιβάλλον θα καθορίσουν τις αγοραστικές αποφάσεις του μέλλοντος. Η κλιματική κρίση καλεί μεγάλες επιχειρήσεις να δράσουν, όχι μόνο αλλάζοντας πρακτικές, αλλά και λανσάροντας προϊόντα λιγότερο έως καθόλου επιβαρυντικά για τον πλανήτη, μειώνοντας ταυτόχρονα το αποτύπωμα άνθρακα του ανθρώπου στη γη. Στην πρόσφατη CES, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών άγγιξαν την τάση μέσω διαφόρων προτάσεων. Είδαμε διάφορα laptops με βιώσιμα υλικά στην κατασκευή τους, με υπογραφή της Microsoft (Windows 11), της Lenovo (ThinkPad Z) και της Acer (Aspire Vero). Παρακολουθήσαμε την Samsung να παρουσιάζει το Eco, ένα νέο remote control που αποφεύγει τις μπαταρίες και φορτίζει με την ενέργεια σήματος Wi-Fi. Η Nanotech Energy αναδείχθηκε νικήτρια με το CES 2022 Innovation Award στην κατηγορία Sustainability, Eco-Design & Smart Energy Category για τις μη-εύφλεκτες μπαταρίες της νέας τεχνολογίας Graphene-Organolyte™. Εταιρίες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (Blink, Ε-lift, JuiceBar, Wallbox, Meredot) παρουσίασαν mobility προϊόντα και υπηρεσίες επαναφόρτισης. Το Tide δημιούργησε ένα πλήρως αποικοδομήσιμο απορρυπαντικό για διαστημικές πτήσεις που κέρδισε βραβείο στην έκθεση. Αυτό δεν είναι άλλωστε το μόνο προϊόν που παρουσιάστηκε από την P&G, η οποία μοιράστηκε περισσότερες πρωτοβουλίες και άλλα προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά (επαναγεμιζόμενα μπουκάλια αλουμινίου για σαμπουάν και ανακυκλώσιμες θήκες με λιγότερο πλαστικό).