Feed

Feed

News

H νέα καμπάνια της Ogilvy για το What’s Up «γυρίζει τον κόσμο» των νέων.

21/09/2023
Αθήνα, 21/9/23 – Για να επικοινωνήσει η Ogilvy το νέο βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης YOU...
Read More
News

Η Ogilvy τερματίζει πρώτη στο Ράλλυ Ακρόπολις με την Toyota

18/09/2023
Mία καμπάνια για την χορηγία της Toyota Ελλάς στο μεγαλύτερο αγώνα μηχανοκίνησης στην Ελλάδα. Αθήνα...
Read More
Insights

The power of data: from managing customers to building impactful relationships

14/09/2023
Ο David Ogilvy , ως γνωστόν, είχε πει πολλά σοφά quotes τα οποία και έχουν μείνει στην ιστορία της...
Read More
News

Ogilvy & AEGEAN τρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα TikTok Search Ads.

07/09/2023
Η Performance Marketing ομάδα της Ogilvy ενεργοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δυνατότητα των...
Read More
News

Ogilvy και AEGEAN και σε αυτό το ταξίδι της Εθνικής μαζί.

28/08/2023
Αθήνα, 28/8/23 – Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ είναι μπροστά σε ένα ακόμη...
Read More
News

H Ogilvy αναδείχθηκε νικήτρια στο Communication Strategy & Advertising spec της ΑΒ Βασιλόπουλος

02/08/2023
Στην Ogilvy ανέθεσε τον διαφημιστικό της λογαριασμό η ΑΒ Βασιλόπουλος , έπειτα από κλειστό spec,...
Read More
Insights

Attention + Affinity + Action: Το άγιο δισκοπότηρο της επικοινωνίας!

21/07/2023
Ζούμε σε μια εποχή όπου η προσοχή μας είναι κατακερματισμένη. Τα μηνύματα στα οποία εκτιθέμεθα...
Read More
News

Νέα συνεργασία Ogilvy και Mindshare με την Athens Day Cruise!

18/07/2023
Αθήνα, 18/07/23 - Η Athens Day Cruise ( www.athensdaycruise.gr ) ανέθεσε τον σχεδιασμό της...
Read More
News

#LiveAgain καμπάνια από την Ogilvy για τη Samsung!

14/07/2023
Τα Live επιστρέφουν και η Samsung το γιορτάζει, κάνοντας zoom in για να τα απολαύσεις front row!...
Read More
News

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ogilvy: το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής

13/07/2023
Αθήνα, 13/07/2023 - Για ακόμη μια φορά, η Ogilvy σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ...
Read More

Attention + Affinity + Action: Το άγιο δισκοπότηρο της επικοινωνίας!

Friday 21 July, 2023
by Christos Latos

Ζούμε σε μια εποχή όπου η προσοχή μας είναι κατακερματισμένη. Τα μηνύματα στα οποία εκτιθέμεθα καθημερινά είναι χιλιάδες, καθιστώντας δύσκολο για κάποιο brand να κερδίσει την προσοχή μας. Επιπρόσθετα, τα κανάλια επικοινωνίας αυξάνονται – ειδικά οι online πλατφόρμες – και έτσι το περιεχόμενο που πρέπει να δημιουργηθεί καθώς και ο τρόπος προκειμένου να φτάσει στο κοινό στόχο να απαιτεί ιδιαίτερο sophistication.

Ωστόσο, το πρόβλημα που μας δημιουργεί η τεχνολογία, με τα τόσα πολλά κανάλια και πλατφόρμες, στο να κερδίσουμε την προσοχή του κοινού είναι αυτή η ίδια που μας δίνει και την λύση. Μας δίνει την δυνατότητα μέσα από τα δεδομένα και insights των χρηστών να μπορούμε να τους στοχεύσουμε αποτελεσματικά και με περιεχόμενο σχετικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και ενδιαφέροντά τους. Και όμως αυτή την δυνατότητα δεν την εκμεταλλευόμαστε και τείνουμε να υιοθετούμε τον εύκολο και αστόχευτο τρόπο του να σχεδιάζουμε τηλεοπτικές διαφημίσεις και περιεχόμενο που απλά το προωθούμε στο κοινό με γενικευμένες μιντιακές παραδοχές.

Το άγιο δισκοπότηρο της επικοινωνίας λοιπόν υπάρχει και ενέχει 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να σχεδιάζουμε αποτελεσματικές και ιδιαίτερα αποδοτικές ενέργειες.

Το πρώτο είναι το βήμα του Attention. Δηλαδή το να σκεφτούμε και να υλοποιήσουμε μια λαμπρή ιδέα η οποία ακουμπά στην κουλτούρα του κοινού μας, δημιουργεί φήμη, έχει impact και άρα διαθέτει τις προϋποθέσεις να περάσει τα επιθυμητά μηνύματα και να αγγίξει τον κόσμο.

Το δεύτερο βήμα είναι αυτό του Affinity. Πώς δηλαδή θα δημιουργήσουμε affinity@scale συνδυάζοντας την δημιουργικότητα και την τεχνολογία ώστε να κλιμακώσουμε ιδέες που κερδίζουν την προσοχή των ανθρώπων σε ένα εξατομικευμένο πλαίσιο. Σε αυτό το βήμα απαιτείται το πάντρεμα data signals με human insights τα οποία μας επιδεικνύουν το affinity των χρηστών με τα brands. Είναι μία πολύπλοκη διαδικασία η οποία χρειάζεται να σχεδιαστεί από μια ομάδα που να διαθέτει media, data και tech expertise συνδυαστικά πάντα με την δημιουργικότητα.

Το τρίτο βήμα είναι το Action. Πώς λοιπόν θα εντάξουμε στην παραπάνω εξίσωση και τα 1st party data του εκάστοτε brand έτσι ώστε να δημιουργήσουμε παραλλαγές της ιδέας μας ακόμα πιο σχετικές με το κοινό μας … με την βοήθεια της τεχνολογίας ακόμα και σε one-to-one επίπεδο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι η συλλογή, ο εμπλουτισμός και η ενεργοποίηση των 1st party data δεν είναι πλέον πολυτέλεια. Είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να μπορούμε να κατανοούμε την συμπεριφορά και τις πεποιθήσεις των πελατών μας και έτσι να σχεδιάζουμε επιτυχημένες επικοινωνίες.

Και εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι ξεκάθαρα, το παρακάτω slide ελπίζω να βοηθάει.  

Κλείνοντας, σας συμβουλεύω στον σχεδιασμό της επόμενής σας καμπάνιας, να επιχειρήσετε να πάτε ένα βήμα πιο μπροστά. Συνοπτικά:

  • Φροντίστε να εξετάσετε τα data signals των χρηστών που υπάρχουν άφθονα στις διάφορες online πλατφόρμες, καταγράψτε τις συμπεριφορές, τα ενδιαφέροντα και τις πεποιθήσεις τους και παραμετροποιήστε την ιδέα σας βάσει των παραπάνω. Να σημειώσουμε ότι οι παραλλαγές μιας ιδέας μπορεί να είναι πολλαπλές όσες και τα κοινά-στόχος που έχουμε ορίσει.
  • Ολοκληρώστε τον σχεδιασμό σας ωθώντας τον  καταναλωτή σε κάποια δράση – “We Sell or Else” όπως σοφά έλεγε ο David Ogilvy. Δηλαδή, εντάξτε στην παραπάνω διαδικασία δεδομένα όπως αγοραστικές συνήθειες, χρήση, συχνότητα, revenue, που θα σας επιτρέψουν να επικοινωνήσετε με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια αυτό που πραγματικά θέλει το κοινό σας.

Το παραπάνω κείμενο είναι εμπνευσμένο από papers και μεθοδολογίες της Ogilvy και πολύ περισσότερο από τα γραπτά του φίλου και συνάδελφου Αντώνη Κόχειλα, CEO Ogilvy Advertising.

Christos Latos
Deputy CEO
Ogilvy Greece