3η Ενέργεια COSMOTE - Στηρίζουμε τις Ακριτικές Περιοχές (Σαμοθράκη)

«Θα ήθελα να κάνω τον κόσμο στον ξεχασμένο αυτό τόπο της Σαμοθράκης λίγο πιο γελαστό»! Tο όνειρο αυτό της Δήμητρας, οδήγησε την COSMOTE σε συνεργασία με την OgilvyAction, στην ακριτική περιοχή της Σαμοθράκης. Η βοήθεια του Δήμου ήταν πραγματικά πολύτιμη, μιας και παραχώρησε στην COSMOTE το «Πνευματικό Κέντρο» στη Χώρα της Σαμοθράκης

Στόχος ήταν μετά από εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης, να μπορεί να φιλοξενήσει δράσεις και υπηρεσίες, που θα χάριζαν χαμόγελα στους κατοίκους αυτής της απομακρυσμένης περιοχής.

H OgilvyAction, ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, το συντονισμό και την υλοποίηση του συνολικού έργου καθώς και των εγκαινίων.

Στο «Πνευματικό Κέντρο» πραγματοποιήθηκε μελέτη, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι για να αποτελεί καθημερινά ζωτικό σημείο συνάντησης των κατοίκων, μικρών και μεγάλων! Δημιουργήθηκε μια νέα βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία και επιτραπέζια. Εγκαταστάθηκε σύστημα video-προβολών. Δημιουργήθηκε πλήρως εξοπλισμένος χώρος γυμναστικής. Tοποθετήθηκαν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές με Δωρεάν πρόσβαση στο internet. Δημιουργήθηκε χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων. Τέλος δημιουργήθηκε χώρος αναψυχής στην αυλή για να παίζουν τα παιδιά.

Επ' ευκαιρία της παράδοσης του πνευματικού κέντρου στο Δήμο Σαμοθράκης, στις 3/3 η OgilvyAction διοργάνωσε μια μέρα δημιουργικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις: Δημιουργικό Εργαστήρι εκμάθησης σκακιού. Εργαστήρι πήλινων κατασκευών.  Αφήγηση παραμυθιού για μικρά παιδιά (ηλικίας έως 9 ετών). Εργαστήρι Ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κλόουν/Ανιματέρ, που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

Ήθελες να στηρίξουμε ακριτικές περιοχές. Έγινε!

COSMOTE. Ο κόσμος μας, εσύ.